„Alături de Andreea” – Povestea tinerei din Cugir care suferă de o malformație artero-venoasă la creier.

Povestea care urmează este una tristă, este povestea unei copilării și adolescențe greu încercate de o boală necruțătoare, care s-a abătut asupra Andreei, în urmă cu 6 ani, la vârsta de doar 11 ani. Ceea ce ne motivează să îi întindem o mână de ajutor și să-i facem cunoscută povestea, este tocmai optimismul și credința de care aceasta dă dovadă.

Andreea este o elevă de 17 ani care are neapărată nevoie de bunăvoința și ajutorul nostru. Încă de la vârsta de 11 ani, suferă de o malformație artero-venoasă, ceea ce înseamnă că la nivelul creierului există un grup de vase de sânge goale, care în momentul în care se umplu cu sânge apasă pe creier și de acolo încep problemele.

Andreea începe să își piardă, rând pe rând, mobilitatea, nu își mai simte membrele, își pierde văzul, auzul și apoi cunoștința, având nevoie imediată de medicamente.

Tocmai din acest motiv, Andreea nu mai poate merge la școală. După ce a fost consultată de numeroși medici din Târgu-Mureș, Timișoara și București i-a fost stabilit diagnosticul: malformație artero-venoasă.

La un moment dat, situația părea că se va schimba, Andreea fiind internată la București pentru a fi operată. Cu toate acestea, se pare că destinul are alte planuri pentru ea și atâta timp cât Dumnezeu ne dă zile, nimeni nu ni le poate lua. La controlul pacienților, care a avut loc în dimineața zilei în care era programată operația, s-a întâmplat să ia parte și un medic din Franța, care și-a dat seama că Andrea nu poate fi operată fiindcă situația ei e mult mai gravă decât a constata-o doctorul român.

El a recomandat medicului să anuleze operația. Pentru că o astfel de operație, în condițiile date, ar fi eșuat din start, iar Andreea urma fie să moară sau să rămână imobilizată la pat că o legumă pentru totdeauna.

Andreea a început un tratament medicamentos și a găsit cu greu, în toți acești ani, un medic care a acceptat să o opereze la clinica MedLife din București pentru a putea solidifica acele vase de sânge. În prezent, tratamentul pe care Andreea îl urmează, nu îi mai permite să meargă la scoală, deși prin strădanie și ambiție mai are doar un pas până la finalizarea liceului.

Desigur, deoarece suma unei astfel de operații este foarte mare și anume 17.000 €, Andreea are mare nevoie de sprijinul și generozitatea noastră, a fiecăruia. Ȋn condițiile în care fiecare persoană ar dona un euro, ar fi nevoie de aproximativ jumătate din populația orașului Cugir pentru a strânge această sumă.

Cu siguranță nu trebuie să uităm un lucru și anume faptul că “Nici o bogăție nu este mai presus de sănătatea trupească.” – Septuaginta

Haideți să ne mobilizăm și să-i întindem o mână de ajutor, deoarece solidaritatea prieteniei este divină.

Donaţii se pot face:

Andreea Boltașu

RO70RNCB0009155202670002 LEI

RO86RNCB0009155202670005 EURO deschise la BCR sucursala Cugir.

 880 total views,  1 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.