Coșul săptămânal cu alimente

      Unul dintre drepturile fundamentale umane este acela de a fi ferit de foame, iar alimentația stă la baza oricărei societăți sănătoase.  Organismul uman are nevoie de toate tipurile de nutrienți pentru a funcționa corect, de aceea alimentația trebuie sa fie cât mai variată și echilibrată. Sărăcia, insecuritatea alimentară și alimentația deficitară sunt printre cele mai pernicioase probleme care erodează calitatea vieții.

Din 2015, prin intermediul proiectului „Coșul săptămânal cu alimente”, asociația „Ține de tine!” vine în întâmpinarea problemelor a cinci familii încercate foarte greu de problemele vieții. Astfel, lunar le este oferită suma de 500 de lei, care satisface nevoile bazale ale membrilor acestor familii aflați în imposibilitatea de a-și duce traiul de zi cu zi. În cadrul acestui program le sunt oferite alimente vitale care asigură copiilor dezvoltarea fizică și intelectuală normală.

Suma de 500 de lei este împărțită în două, 300 de lei fiind destinați exclusiv pentru a acorda accesul acestor familii la elementele de bază ale nutriției. Săptămânal de la  magazinul alimentar Liberta din Cugir, colaborator al asociației noastre, este ridicat un coș cu alimente în valoare de 75 de lei. Acesta conține orez, zahăr, făină, ouă, ulei, cartofi, legume, carne, lapte, într-un cuvânt toate alimentele necesare traiului zilnic.

Restul de  200 de lei sunt acordați în vederea rezolvării altor probleme stringente lunare, cum ar fi achitarea facturilor la utilități, achiziția rechizitelor, a articolelor vestimentare și încălțămintea trebuincioase copiilor.

Datorită ajutorului primit din partea colaboratorilor noștri, asociația „Ține de tine!” reușește, prin intermediul proiectului „Coșul cu săptămânal cu alimente”, să facă un bine indispensabil unor oameni împovărați de greutăți cărora nu le pot face singuri față. Dacă doriți să ne fiți alături în procesul de a îmbunătăți calitatea vieții acestor familii prin asigurarea alimentelor de bază, o puteți face prin donații în conturile:

Asociația “Tine de Tine!”
Cont lei: RO70BRDE010SV47127240100
Cont euro: RO04BRDE010SV47127590100
SWIFT: BRDEROBU

 3,306 total views,  2 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.